Szebb a szélesebb Fiat 500 alufelni

A megfelelő keréktárcsa és abroncs méret kiválasztása főleg az autó és ezen belül is a futómű teljesítménye, illetve épsége miatt fontos. Amikor az esztétikailag páratlan Fiat 500 alufelni és gumi szett beszerzésére kerül sor, szem előtt tartva a fentieket, bizony ellentmondó dolgokkal is szembe kerülhet az ember.
Először is itt érdemes kitérni arra, ami a legtöbb mindenkit érdekel: hogyan változtat a verda teljesítményén a szélesebb abroncs és tárcsa? Ugye ekkor előny a rövidebb fékút, a jobb vonóerőátadás és persze a kanyarodásnál megfigyelhető nagyobb stabilitás. Persze van ennek egy rossz oldala is.

Ahogy felkerül a szélesebb Fiat 500 alufelni és gumi páros, akkor egyből érezni lehet, ahogy nő a kormányerőigény, nagyobb a gördülési zaj, illetve esőben nagyobb a felúszási veszély, míg síkos úton előbb elveszik a tapadás. Ami pedig a leginkább érinti az embert, főleg mostanság, az a tény, hogy nő a fogyasztás is.
A méretesebb Fiat 500 alufelni esetében arról sem lehet megfeledkezni, hogy a túl széles kerék ronthatja az egyenesfutást, tehát a gépkocsi, ahogy a szakértők szokták mondani, sétálós lesz. A tapasztaltabbak arra is felhívják a figyelmet, hogy a nagyon mutatós, de mégis túl alacsony oldalfallal rendelkező Fiat 500 alufelni és gumi sokkal sérülékenyebb. Ezért is szükséges a görgőzés és az egyengetés a ferde pontok kiigazítása céljából

A váltóméreten belüli nagyobb átmérőjű Ford S Max alufelni

Persze ezen hátrányok ellenére is sokan lesznek azok, akik nem akarnak lemondani erről, hiszen így mégiscsak szebb a verda. A nagyobb átmérőjű Ford S Max alufelni megköveteli természetesen az alacsonyabb oldalfalu gumit. Ekkor kisebb az oldalfal-deformáció, így kanyarodáskor ívtartóbb az egész és nem kúszik le nagy terhelésnél az ívről.
Az is egyből érezhetővé válik, hogy a hirtelen kormánymozdulatok során pontosabban irányíthatóvá válik a járgány és csökken a kormánymozdulat, illetve a kormányerőreakció között eltelő idő. Egy hátránnyal itt is számolni kell, főleg a hazai utakon: az ilyen Ford S Max alufelni az úthibákat jobban megérzi, illetve az ütést átadja a futóműnek is.