Vércukorszintmérő a glükóz ellenőrzésére

Ha cukorbeteg, a glükózmérők az élete részét képezik. A vércukorszintmérő lehetővé teszi a szervezetünkben lévő glükóz mennyiségének ellenőrzését, ami kritikus fontosságú lehet ennek az állapotnak a megfigyeléséhez.

Valójában, a megfelelő vércukorszintmérő birtoklása komoly változást hozhat a betegség kezelésében. Glukózmérőt (vagy glükométert) használnak a vércukor mennyiségének vizsgálatára, tehát ez egy hordozható orvosi eszköz, ami ujjbegymintán keresztül tesztel. A készlet tartalmaz egy elemmel működő digitális mérőt, kis tűket, egy eszközt, ami a bőr vastagságától függően állítja be az ujjbegy mélységét, tesztcsíkokat, kontrolloldatot, valamint nyomkövető szoftvert.

A tesztcsíkokat egy glükóz-specifikus enzimmel impregnálják, ami reagál a vérmintára. Az elektrokémiai technológia segítségével a készülék leolvassa a csíkot. A glükóz egy cukor, amit a szervezetünk energiaforrásként használ, így ha cukorbeteg, a szervezetének nehézségei vannak a szabályozásban. Ilyenkor jön kapóra a profi vércukorszintmérő.