Hatékony a vízszigetelés kialakítása a beázással szemben

Az épületek padlózatát, a pincék falát, a lábazatot meg kell óvni a talajból felszivárgó nedvességtől, továbbá a tetőket is megfelelő szigeteléssel kell ellátni a beázás elkerülése végett. A megfelelő vízszigetelés elkészítése megóvja az épületet a nedvességtől.

Az építkezés folyamán egyszerűbb és eredményesebb a vízszigetelés, azonban ennek elmulasztása esetén utólag is megoldható a probléma az épület állagának megóvása érdekében. Olyan helyen, ahol magasan van a talajvíz, különösen fontos a vízszigetelés kialakítása, amely megóvja a pincefalat és az épület alapját a talajból felszivárgó nedvességtől.

A lábazat megfelelő szigetelése a felcsapódó esőtől, a falakat és a tetőt pedig a csapadékkal szemben kell ellenállóvá tenni. A vízszigetelés megoldására többféle anyagot választhatunk, a bitumen lemezes szigetelés a leggyakrabban használt módszer. Széles körben használt továbbá a PVC és a különböző kenhető szigetelőanyagok, de a homlokzati vakolatok is nagymértékben segítik a nedvesség elleni védekezést.