Tengeri alga, az exotikus fogás

Gondolta volna, hogy az olasz konyha jól ismert, hosszú, vékony tésztája mellett, létezik egy egészen különleges, vízi világhoz kötődő spagettiféle is? Ez nem más, mint a halványbarna árnyalatú tengeri alga, ami kinézetében, állagában valóban az itáliai finomságra emlékeztet, a nagy vizet megidéző aromájával azonban egészen új ízélményt kínál.

A Franciaországban, Bretagne északi partvidékén, ökológiai gazdálkodással termesztett tengeri alga, a biotermékek előállítása mellett, közel negyed évszázada elkötelezett francia BORD à BORD vállalatban kerül feldolgozásra és környezetbarát, újrahasznosítható papírcsomagolásban jut el a fogyasztók asztalára.

Az olyan kíméletes gyártási technológiáknak köszönhetően, mint amilyen az alacsony hőmérsékleten zajló dehidratálás és az üvegházban szárítás, magas tápanyag- és vitamintartalmából mit sem veszít, így nemcsak igazi ínyencség, hanem valóságos egészségbomba is.

Az Íztenger internetes áruházban, jelenleg csaknem féláron szerezhető be a tengeri alga. Ugyanitt egyszerű, de annál ízletesebb receptet is találunk az exotikus „spagetti” elkészítéséhez.