Ágyásszegély lerakása – 3 Tipp a profiktól!

ágyásszegély megvásárlása
Ágyásszegély megvásárlása

A tavaszra legkönnyebben a hosszú, téli estéken lehet felkészülni. Nem érdemes elvesztegetni egyetlen napot sem a kert, udvar célirányos kialakítása során, ezért fontos, hogy még lehetőleg a szezon előtt kész tervek álljanak rendelkezésre. Amint elmúlnak az éjszakai fagyok és elkezd melegedni az idő, a növények őrült ütemben szöknek szárba. Ebből kiindulva, ha ilyenkor kezdesz neki a tervezésnek, akkor könnyen kifuthatsz az időből. Éppen ezért, használd ki a hosszú estéket és képzeld el, hogy pontosan mit szeretnél megvalósítani.

Amint ez megvan, jöhet az alapanyagok beszerzése, amilyenek többek között az ágyásszegélyek. Egy igen széles termékkategóriát fogsz találni, amiben elérhetőek a beton-, fém-, fatermékek egyaránt. Ezek mellett, a leginkább kedveltek és gyakran használtak a műanyag változatok. Természetesen minden kategóriának megvan a maga előnye és hátránya. Alapvetően a beton és a műanyag típusok versenyeznek egymással.

Ami egyértelműen az utóbbi mellett szól, hogy telepítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Rengeteg útmutató találhatsz erre, de mindig van néhány alapvető dolog, amire megéri figyelned. Mivel az ágyásszegélyek célja, hogy éles határokat hozzanak létre a kert különféle részei között, ezért néha az egyenes mellett, hullámos, íves vonalvezetést kapnak. A mulcstakaró adott esetben a föld kimosódásának megállításában ugyanúgy szerepük van. Legelőször mindig válaszd ki a megfelelő helyet, készítsd elő a terepet, valamint rakd ki a szegélyeket, szerszámokat kéz alá!

A másik hasznos ötlet, hogy ahol hajlítani szeretnéd, ott mindig metszd be a szegélyeket, hogy biztosan ne törjenek el a fektetés során. Harmadik fontos tényező pedig, hogy használj elég (méterenként 2-3) leszorító tüskét a stabil tartásért. A kiváló technika elsajátítása után már csak a megfelelő ágyásszegély megvásárlása van hátra! Ebben a profibarkacs.hu fog a segítségedre lenni. A kínálatban megtalálod a Nature, Rojaplast és a Verto ágyásszegélyeit egyaránt. Hullámos, egyenes felszínű típusok állnak rendelkezésre, tekercses és darabos kivitelekben. Az alapvetően barnás, zöldes színek remekül beleillenek a környezetbe.