Sebtapaszok eltérő kivitelben

Gyakran történnek kisebb-nagyobb balesetek a házimunkák végzése során, így jó, ha van otthon néhány darab ezekből az eszközökből. A sebtapaszok az apró vágások és horzsolások gyógyításában játszanak kulcsfontosságú szerepet. Védelmet biztosítanak a szennyeződésekkel, valamint a fertőzésekkel szemben.

Sokféle kivitelben kaphatóak, sőt, a piciknek külön beszerezhet színes, figurás darabokat. A felhozatalban jelen vannak az antibakteriális, a vízálló és a légáteresztő változatok, így kedvére válogathat. A vízhatlan sebtapaszok ideálisak úszáshoz, zuhanyozáshoz és fürdéshez.

Praktikus csomagban, méretre vágva szerezhetőek be. A szilikonos típusok egyik hatalmas előnye, hogy az új sebeknél csökkentik a hegek kialakulásának az esélyét, ezzel támogatják az esztétikus gyógyulást.

A méretre vágható variációk a nehezen hozzáférhető helyeken is könnyen alkalmazhatóak. A sebösszehúzó csíkokat általában kisebb nyílt sérülések és felszakadt sebek lezárására használják. A steril sebtapaszok erősen nedvszívók és nem hagynak a ragasztóból származó maradványokat.