Omán, a megtestesült autentikus szépség

Az arab természet rengeteg turistát vonz évről-évre, hiszen a lélegzetelállító sivatagos területek és a csodálatos türkizkék medencék, szép tengerpartok igazán egyediek. Az egyik legkedveltebb országnak Omán mondható, ami nagyjából háromszor akkora, mint Magyarország.

Habár az éghajlatot tekintve általánosságban arról számolhatunk be, hogy rendkívül meleg az időjárás, néha ez már túl forró is. A legideálisabb utazási időszak ennek függvényében az októberi hónapoktól kezdve egészen márciusig tehető.

A fürdőzés mellett, Omán remek lehetőséget nyújt a városnézésre, ugyanis az ország rendkívül nagy építészeti múlttal rendelkezik. Muscatban, a fővárosban szigorú szabályok tiltják a hatalmas felhőkarcolók építését, ezáltal csakis tradicionális arab építményeket találhatunk.

Muttrah Soukban pedig végeláthatatlan bazár tárul a szemünk elé, amennyiben egy kis szuvenírre vágynánk. Főként annak tökéletes üdülési helyszín Omán, aki a megtestesült autentikus szépséget keresi mind a természetben, mind a városokban.