Mire jó a jackfruit?

Létezik egy gyümölcs, amelyik a Föld legnagyobb fáin terem, de nemcsak ez a kuriózum benne, hanem az is, hogy csuda finomságokat lehet készíteni belőle. Ez nem más, mint a jackfruit, Banglades nemzeti gyümölcse. Remek húshelyettesítő, és kulináris gazdagságot hoz a konyhába a zamatos, lédús, húsra emlékeztető rostjainak köszönhetően.

Rendkívül sokoldalúan használható fel és ízesíthető a jackfruit, illetve nagyon sok előnyös tulajdonsága van a szervezetre nézve, tehát nem véletlenül ennyire népszerű. A-, C-, B1-, B2- és B3-vitaminban, magnéziumban, káliumban, kalciumban, cinkben, vasban, folsavban és rostban is gazdag.

Mivel alacsony a glikémiás indexe, diabétesszel élők is nyugodtan használhatják, valamint fogyókúrához is kiváló. Zsírt és rossz koleszterint viszont egyáltalán nem tartalmaz. A felhasználási lehetőségek számának a csillagos ég a határa, hiszen húsok helyett párolva, grillezve, ragukhoz, levesekhez kitűnő, de hamburgerpogácsát, pörköltet is lehet készíteni belőle. Ha szeretné kipróbálni, jackfruit konzerv vásárolható a bulkshop.hu webáruházból.