Látnivalók Balin: ne hagyd ki ezeket nyaralásod során!

Bali
Bali

Évről-évre nagyon sok ember utazik Balira, ami igazán népszerű úti cél, de ez a sziget nem csupán a strandok és sportos kikapcsolódásra vágyóknak kínál élményeket. Rengeteg természeti és kulturális szépségnek ad otthont, így bővelkedik csodálatos látnivalókban. Az Euro Travel weboldalán ennek bővebben is utánanézhetsz. Egyedülálló látványosság például a Tanah Lot nevű tengeri templom a nyílt óceánon, amit dagálykor víz vesz körül.

Nevének jelentése Föld a tengerben, története pedig a 16. századig nyúlik vissza. Varázslatos látványt nyújt, amit nem érdemes kihagynod, ha Balira utazol a családoddal, a barátaiddal. Másik érdekes látványosság az ubudi majomerdő, ahol olyan emberszabású majmokkal találkozhattok, amelyek félelem nélkül jönnek oda barátkozni.

A park munkatársai naponta többször is etetik a majmokat, de a látogatóknak tilos ezt tenniük. Továbbá, a Bratan-tó népszerű látnivaló, bár elhelyezkedése miatt Bali legtöbb pontjához képest hűvös a klímája, kiváló lehetőséget biztosít olyan vízi sportok űzésére, mint a jet-ski, vízibicikli, ejtőernyőzés, kenuzás, motorcsónakozás. A közelben éttermek és kávézók vannak, ahová betérhetnek az éhes és szomjas turisták. Nemcsak populáris látnivaló ez a vulkanikus eredetű kalderató, hanem remek kiindulási pont egyéb szép helyek felé. Közelében található a Bali Botanikus Kert, a Banyumala vízesés, illetve másik két tó, a Buyan és a Tamblingan.

A sziget egyik legszebb építménye a tó közepén látható úszótemplom. Ha kedvetek úgy tartja, akkor elutazhattok a Jatiluwih rizsföldekre is. A Tegalalang rizsterasz a leghíresebb, ennek lépcsőit az ENSZ a világörökség részévé nyilvánította. Tehát lélegzetelállító helyeket kereshettek fel Balin, amihez minden segítséget megkaphattok az Euro Travel utazási iroda munkatársaitól. Már az úti cél kiválasztásában rendelkezésetekre állnak, szállást is foglalhattok ennél az irodánál. Egészen a hazatérésig segítenek a szakértők, így semmi probléma, kellemetlenség nem történhet a nyaralás során, csak a szép emlékek gyarapodnak.