Hogyan működik az Evak DPC-10 nyomáskapcsoló?

Nyomáskapcsolót akkor szoktunk alkalmazni, amikor automatizálni szeretnénk a szivattyúnk működését. Az Evak DPC-10 az egyik legjobb választás ma a piacon, mivel előre beállíthatjuk a bekapcsolási érzéket, így az rögtön feszültség alá helyezi a szivattyút.

Ugyanez megtörténhet fordítva is, így amikor eléri a beállított értéket, akkor kikapcsol a készülék. Ezzel az egyszerű mozdulattal sok fejfájástól megkímélhetjük magunkat, főleg, ha hosszabb időközönként is távol vagyunk a kerttől vagy a nyaralótól, ahol a szivattyút használjuk. A leginkább elterjedt kapcsolók rugós elven működnek és azt kell tudni róluk, hogy nem érdemes a különbséget 1 bar alá állítani. Ha az Evak DPC-10 vásárlása mellett döntünk, akkor mindig szükségünk lesz egy hidrofor tartályra is.

A kettővel együtt már hosszabb nyaralásokra is elmehetünk, de a nyaralóba is elhelyezhetjük. Nem kell többet attól félni, hogy katasztrófahelyzetre érünk haza, mivel a kapcsoló helyettük áll készenlétben és az esetleges anomáliáknál azonnal működésbe lép.