Hogyan működik a nyugdíjbiztosítás Magyarországon?

Ha úgy érzi, hogy nincsen eléggé képben a nyugdíjbiztosítás rendszerével, akkor a nyugdijbiztositas.com-hoz hasonló oldalakon minden szükséges információt megtalálhat egy helyen. Az igazi pénzügyi tanácsadás során nem értékesítési célú elhallgatásra, hanem őszinte és pártatlan előnyöket, valamint hátrányokat bemutató tanácsadásra lehet számítani a nyugdíjbiztosítás.com munkatársaitól. Különféle cikkeket publikálnak, összehasonlításokat készítenek, elvégzik a szükséges termékkalkulációkat és így az interneten keresgélő ügyfelek is valós információkhoz juthatnak. A GRANTIS 2014 óta segíti ügyfeleit etikus pénzügyi tanácsadással. A nyugdíj előtakarékosságról a weboldalon mindent megtudhatunk. Havi szinten átlagosan 650 jelentkezés érkezik a tanácsadókhoz, akik az ügyfelek rendelkezésére állnak. A csapatban 50 szakértő dolgozik.

Mostanra már talán mindenki előtt világossá vált, hogy az állami nyugdíj nem lesz elég. Egyes elemzők a jelenlegi nyugdíjrendszernek mindösszesen 20 évet jósolnak. Mivel a társadalom folyamatosan öregszik, így a nyugdíjjárulék befizetések is folyamatosan csökkennek. 20 év múlva körülbelül a jelenlegi fizetés 30 vagy maximum 50 százalékát kaphatjuk meg nyugdíjként és ez még igen optimista becslés. A nyugdíjkalkulátor használatával bárki megtudhatja, hogy mekkora bevétel hiánnyal kell majd szembenéznie nyugdíjas korában.

Sokan érzik, hogy bizony szükséges lenne félretenni a nyugdíjas évekre, mégis kevesen teszik meg. Minden kezdet nehéz, így ezt a döntést is nehéz meghozni. A jövőbeli kiadások fedezésére mindenképpen megtakarításra lesz mindenkinek szüksége. Ha van egy hitelünk és jelenleg 50 évesek vagyunk a 20 éves futamidő nyugdíjas korban telik le. Vajon a nyugdíjból ki lehet majd fizetni a hitel törlesztőrészletét? De ugyan ez vonatkozhat egy gázátalányra. Ugyan most ki tudunk fizetni 100 – 150 000 Forintot, de a nyugdíjból ezt biztosan nem lehet majd megtenni. Alaposan át kell gondolni, hogy nyugdíjas korban milyen kiadásokkal kell számolni és utána lehet kikalkulálni, hogy mostantól kezdve havonta mennyit kell félretennünk, hogy ezeket fedezni tudjuk. A szakértők pontosan ennek a tervnek az elkészítésében tudnak segítséget nyújtani, de az előzetes kalkulációt már most érdemes elvégezni.