Légzőgyakorlatok sportolás közben

Nem is gondolnánk, hogy mennyi minden múlik azon, hogy miként veszünk levegőt. Sajnos a legtöbb ember légzése nem optimális, ami több problémát is von maga után. Viszont a légzőgyakorlatok segítségével már rövid idő leforgása alatt rengeteget lehet javítani a test állapotán.

A paksiandras.com weboldalon olvasható cikk szerint, érdemes inkább az orron át venni a levegőt, még sportolás közben is. Csak olyan intenzitással szabad mozogni, ami még nem teszi szükségessé a szájon át történő légzést.

A légzőgyakorlatok filozófiája alapján kilégzéssel lehet megkönnyíteni a helyzetet, majd vissza kell térni az orron át történő lélegzéshez. Amennyiben éjszaka szájon át vesszük a levegőt és horkolunk, akkor tegyünk egy ragtapaszt az ajkainkra, hiszen ezzel rákényszerítjük magunkat az orron át történő lélegzésre.

Érdemes utána olvasni a Wim Hof légzőgyakorlatoknak a fent említett oldalon, mert ennek köszönhetően rengeteg hasznos információ birtokába kerülhetünk. A légzésünk optimalizálása pedig jó hatással lesz az egészségünkre.