Ezekre figyeljen fa fűrész használatánál

A fűrészgépek, láncfűrészek mellett, olykor elkerülhetetlen a különböző munkálatok során a kézi fűrészek használata. A precíz és hatékony munkavégzés érdekében, érdemes átgondolni, hogy milyen fűrésztípust használjunk. Több mindenre is kell figyelni a kézi fűrészek használatánál. Annak ellenére, hogy egy alapvető eszköznek számít, nagyon sokféle létezik belőle, amiket más és más területen alkalmaznak, a kialakításuk végett. A keretes fűrészek egyik előnye, hogy a cserélhető fűrészlapnak köszönhetően, többféle anyaghoz (fához, fémhez, műanyaghoz) is használhatjuk ezeket.

Ezáltal kényelmes és gyors munkavégzést tesznek lehetővé bent a műhelyben és a kerti munkák során egyaránt. A kézi fűrészek élezése kapcsán is rendszeresen merülnek fel kérdések. Kell élezni manapság a fűrészlapokat? Mert bizony volt idő, amikor ezek csak simán acélból készültek. Annak ellenére, hogy ez egy rendkívül ellenálló anyag, egy bizonyos idő után élezésre szorult az ebből készült fűrészlap. Viszont időközben rájöttek, hogy az edzett fűrészlapok sokkal időtállóbbak, ezért már nincs szükség az élezésre, kiváltképp otthoni használat esetén. Egyre népszerűbbek a nyitott markolattal rendelkező változatok, amelyek könnyen irányíthatóvá teszik a fűrészt vágás közben és csökkentik a rezonanciát.

Használat közben kényelmes fogást biztosít a lágy gumibevonat. A fűrészek fogazata között is szemmel látható a különbség, hiszen vannak durvább és finomabb típusok. Az előbbiekkel a puha anyagok vághatóak könnyebben, míg az utóbbi finom fogazat a keményebb anyagoknál használatos. Ezeket a tulajdonságokat szem előtt tartva, egyszerűen kiválaszthatjuk a megfelelő fűrészt egy konkrét munkához.

Nemcsak a kerti és barkács munkák során lehet szükség kézi fűrészre. A gipszkarton vagy a Ytong fűrészek szintén a kínálat részét képezik, amelyek a belsőépítészek gyakran használt eszközei közé tartoznak. A kézi gérvágók lehetővé teszik a precíz szögben történő vágatok kivitelezését, a tökéletes illesztések érdekében. Az EXTOL, YATO és a TOPTOOLS kiemelkedő minőségű kézi fűrészei megtalálhatóak a kínálatban.