Az ókor felfedezettje a selyem fonal

A selyem nagyszerűségét már az ókorban felfedezték. Kínában külön selyemutak jöttek létre a kereskedéshez. A selyem fonal a selyemhernyó gubójából létrehozott, vékony szálakból álló képződmény. Az egyik legerősebb természetes szál. A kötés-horgolás világában igen közkedvelt. Gyakori, hogy más anyagokkal kombinálják.

Az alpaka gyapjúval készített selyem fonal kiemelkedő minőségű. Az alpakának köszönhetően nagyon puha, míg a selyemnek hála fényes, szép anyag válik belőle. A fonalakat különböző kategóriákba sorolják, például finomságuk, vagyis a szálak vastagsága szerint. Ez abból a szempontból is fontos, hogy milyen nagyságú tűt használjunk a kötéshez. Ruhák, lakástextilek, táskák és más kiegészítők köthetőek a fonalakból.

Több ezer inspirációt, praktikát találunk az interneten, amelyek ihletet és segítséget adnak az alkotáshoz. Részletes mintákat, útmutatót kaphatunk. A selyem fonalon kívül, a favoritok közé tartozik a pamut és a moher is. A saját kézzel készített horgolások, kötött holmik ajándék gyanánt is tökéletesek.