A weboldal készítés két fontos eleme

Az, hogy a keresőoptimalizálás mennyire lesz sikeres, nemcsak azon múlik, hogy a tartalmak rendben vannak-e, hiszen technikailag is rendben kell legyen a kampány. A technikai SEO fontossága tehát egyértelmű, hiszen bizonyos szabályoknak mindenképpen meg kell felelnie az oldalnak. Nyilván az egésznek a kezdetét a kulcsszó kutatás, elemzés jelenti, de ekkor egyúttal szükséges elkezdeni a technikai SEO auditot is. Mivel is jár ez? Nos, a technikai SEO audit során több mindenre kell fókuszálni és megannyi eszközt felhasználni.

Nagyon praktikus egy profi weboldal-elemző szoftver, amivel hihetetlen gyorsan és pontosan lehet teljes mértékben átvizsgálni egy weboldalt. Ekkor az ember gyors áttekintést kaphat arról, hogy milyen technikai hiányosságok, hibák, fejlesztésre szoruló részek vannak a honlapon. A technikai SEO audit tehát ezért fontos, hiszen ezáltal kiderül, hogy mikre kell jobban odafigyelni annak érdekében, hogy a keresőoptimalizálás még jobb eredményeket hozzon. A mélyreható átvizsgálás során kötelező megnézni az indexelést, a tartalmi SEO elemeit, a duplikációkat, a Google alapeszközök meglétét és ha szükséges, azoknak a megfelelő beállítását. Mivel a SEO ennyire fontos, nem is csoda, hogy a weboldal készítés során oda kell már figyelni ezekre a dolgokra. A weboldal készítés alapjait szerencsére nem nehéz elsajátítani, ezért, aki erre is figyelni akar, illetve szeretné, hogy jól nézzen ki a site, nem kell pánikba essen.

A weboldal készítés sokak nagy örömére csak két programnyelvet igényel, a HTML-t és a CSS-t, amik az egyszerűbbek közé tartoznak. Pontosan ezért, ha az illető személy szorgalmas és foglalkozik a témával, akkor hamar megtanulhatja az alapokat, de akár sokkal többet is. A weboldal készítés akár egy jegyzettömb használatával is megoldható. Az egyik legismertebb nyelv ugye a HTML, azaz a Hypertext Markup Language. Ez az internet alapvető programnyelve, ezért biztos, hogy még az is találkozott ezzel valamilyen formában, akinek eszébe sem jutott soha egy weboldal létrehozása. Manapság már az összes weblap tartalmaz HTML programkódot.