A légkondicionáló szakszerű beszerelése

Egy új készülék vásárlásakor sokan követik el azt a hibát, hogy saját kezűleg próbálkoznak annak beüzemelésével, felszerelésével. Nincs ez másként a légkondicionáló esetében sem, mert gyakran előfordul, hogy a tulajdonos nem kér szakértői segítséget pénzmegtakarítás céljából.

Ezzel a döntéssel azonban több kárt tehet a készülékben, mint azt előzetesen gondolná. Sőt, napjainkban már szigorú rendelet is született ezzel kapcsolatban, miszerint csak egy regisztrált szakember szerelheti fel a berendezést.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság célja az ózonréteg károsításának lelassítása, megakadályozása, a nem szakszerűen beüzemeltetett készülékek pedig elősegítik a káros folyamat fokozását.

Amennyiben a légkondicionáló hozzá nem értő kezek által kerül beszerelésre, a készülék garanciája érvénytelenné válik. Bár egy ilyen berendezés sok pénzbe kerül, érdemes kicsit többet fizetni a telepítésért is, mivel a hosszú évek alatt úgyis megtérül a vételár. A légkondicionáló kitűnő társ a téli és nyári időszakban egyaránt.