A kötelező biztosítás kötés menete lépésről lépésre

Akár használt, akár új autót vásárolunk, a kötelező biztosítás szerződést meg kell kötnünk rá. Azonban nem érdemes a legelső biztosítótársaságnál megtennünk ezt, sokkal jobban járunk, ha körülnézünk, hogy hol olcsóbb. A kötelező biztosítás kötés menete jóval egyszerűbb, ha kalkulátort használ. A biztoshely.hu weboldalon megtalálható egy remek díjszámító rendszer, ami 11 biztosítótársaság ajánlatát mutatja meg, így a számunkra legelőnyösebbet választhatjuk ki.

Nagyon előnyös lehetőség ez, hiszen már maga az autóvásárlás elviszi a pénzünket, viszonylag kevés marad biztosításra. Nagyon könnyen használható a kötelező biztosítás kalkulátor, csak annyit kell tennünk, hogy a kérdésekre megadjuk a pontos válaszokat. Amennyiben megtaláltuk a lehető legolcsóbb lehetőséget, akkor a honlapon egyszerűen megköthetjük a kontraktust. Így nem kell más biztosítótársasághoz járkálnunk, időt és pénzt pazarolván, sok esetben még a munkahelyünkről is el kellene jönnünk a szerződés megkötésének érdekében.

A Biztoshely szakértői mindenben segítenek, így mindössze néhány perc alatt elintézhetjük a kötelező biztosítás megkötését. Ha úgy tetszik, akkor a saját otthonunkban is alkalmazhatjuk a kalkulátor rendszert. Előfordul az is, hogy egy autótulajdonos biztosítót szeretne váltani, mert például talált kedvezőbb ajánlatot, ami szintén sok stresszel és bosszúsággal járhat. Nos, a szakemberek ezt a terhet is leveszik a vállainkról, hiszen elintézik helyettünk.

A kötelező biztosítás megkötése nemcsak egyszerű ezen a biztosítási portálon, hanem egyéb előnyökkel is jár. Például árgaranciát vállalnak a kiválasztott díjakra, emellett minden szolgáltatás ingyenes és ha szükség volna arra, akkor a szakemberek a kárrendezésben is segítenek. Ezért több szempontból is célszerű ezen a portálon intézni a biztosításkötést, hiszen így időt és pénzt egyaránt megtakaríthatunk. Nem mellékes az sem, hogy hamar túl leszünk ezen, így több időt tölthetünk a családunkkal vagy kipróbálhatjuk az új szerzeményünket az utakon.