A gesztenyeméz egészségvédő desszert

Közismert tény, hogy a Magyarországon termelt mézfajták nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem az egészségre is rendkívül jó hatással vannak. A szelídgesztenye virágából nyert gesztenyeméz a népi gyógyászatban is fontos szerepet játszik. Ez a jellegzetes illatú, enyhén fűszeres aromájú különlegesség elsősorban E-vitaminban gazdag, de ásványianyag-tartalma is figyelemre méltó.

Emésztési panaszok, étvágytalanság, illetve szív- és érrendszeri problémák esetében is jó szolgálatot tesz, ugyanakkor nyugtató, valamint immunerősítő hatása miatt is érdemes gesztenyemézet fogyasztani. Mi több, nemcsak belsőleg hat ez a méhkaptárokban előállított egészségbomba, hanem különböző sebek, visszértágulat vagy érgyulladás kezelésekor, külsőleg is alkalmazható.

Az már csak hab a tortán, hogy a stresszes hétköznapok végén a gesztenyeméz az ellazulásban is segít, kitűnő álomhozó, a párkapcsolatban élőknek pedig kitűnő afrodiziákum. A BeoBee családi méhészet virtuális boltjában tiszta forrásból származó gesztenyemézet is találunk, amit egyszer mindenkinek meg kell kóstolni.