A kötés minták hihetetlenül sokszínűek

A választék szinte végtelen és lehetővé teszi az alkotóknak, hogy egyedi és személyes projekteket hozzanak létre. A kötés minták kiválasztása során nemcsak az esztétikai, hanem a funkcionális szempontokra is érdemes kellő hangsúlyt fektetni.

A megfelelő terv és fonal kombinációjával, a munkavégzés igazán izgalmas és kreatív folyamattá válhat, aminek az eredménye nem csupán látványos, de gyakorlatias is. Arról semmiképpen nem szabad megfeledkezni, hogy a fonal típusa jelentős mértékben befolyásolja azt, hogyan fog kinézni a kézműves alkotás. A tapasztaltabb kézművesek általában komplexebb kötés minták mellett döntenek, így tovább növelhetik a művek szépségét. Ezek gyakran hosszú időt és sok türelmet igényelnek, de az eredmény minden bizonnyal megéri az áldozatot.

A kezdők többnyire a sima és fordított szemek kombinációjával ügyeskednek, amivel látványos motívumokat lehet létrehozni. Fontos, hogy a választott kötés minták illeszkedjenek a projektek jellegéhez, hiszen nem mindegyik alkalmas egy nyári top vagy téli pulóver díszítésére.