Számos pozitívummal rendelkezik a ledes csillár

A ledes lámpák egyértelműen uralják a világítástechnikai piacot. A ledes csillár dizájnos, modern, keveset fogyaszt, bárhol alkalmazható és árban is reális. Ezen előnyöknek köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert, így sokan gondolkodás nélkül nemet mondanak a régi mennyezeti lámpáknak és egyéb szerkezeteknek.
Magyarországon már régóta kezdi átvenni a helyét a megszokott világítási megoldásoknak. A ledes csillár nem más, mint egy függesztett vagy épp a mennyezetre telepített lámpatest, ahol egy cserélhető LED égő vagy használt LED a fényforrás. A lényeg, hogy itt egy félvezető kristály található az eszközben, ami képes az elektromos áramot fénnyé alakítani.

Miért döntenek még sokan a ledes csillár mellett? A további előnyök közé sorolható a tény, hogy a fényforrás felkapcsolásakor egyből teljes fényárammal működik. Elfelejthető a bemelegedési idő, a zavaró villogás. Ugye ez a probléma a fénycsöveknél, kompakt fénycsöveknél gyakran fennáll. Biztosan nem fog csalódást okozni a ledes csillár olyan helyeken, ahol fennállhat a sűrűn kapcsolgatás lehetősége.