Miben segít a válóperes ügyvéd?

Előfordul, hogy olyan szinten megromlik a házasság, amit már nem lehet semmi módon helyrehozni, és a felek a válás mellett döntenek. Ha nincsenek kiskorú gyermekeik és az anyagiakban is meg tudnak egyezni, akkor anyakönyvvezető előtt is felbonthatják a házasságot, de ha nincs megegyezés, a válóperes ügyvéd segítségére lesz szükségük.

Sajnos, nagyon sok frigy fejeződik be csúnyán, amikor a felek pokollá teszik egymás életét, az egész eljárás ellenséges csatározásba megy át, aminek a levét leginkább a gyerekek isszák meg. Nos, ezt elkerülendő, érdemes a válóperes ügyvéd szolgáltatásait igénybe venni.

A szakértő az ügyféllel történő megbeszélés alapján felméri az ügyet, ezt követően összeveti a tényeket a jogszabályok rendelkezéseivel. Az aktuális helyzetet ezek alapján értékeli, majd közli az ügyféllel a lehetőségeket. Továbbá az ellenérdekű féllel is egyeztet, és megpróbálja elérni a közös megegyezést. A válóperes ügyvéd elkészíti a válóperhez szükséges keresetlevelet, képviseli az ügyfelét a tárgyaláson.