Rendelhető többféle fűszernövény mag

A paraszti kultúrában mindig nagy hagyománya volt a különféle fűszereknek. A modern kor előtt ezek beszerzésére csak nehezen volt lehetőség és aki tudta az megtermelte magának azokat a kedvelt növényeket, amiket nyersen, szárítva tudott hasznosítani. Ennek a szokásnak jelenleg a reneszánszát éljük. Több szempontból is érdemes a fűszernövény mag után nyúlni.

A kiskertekben megéri szorítani helyet ezeknek. Páratlan és jól felmerhető illatukkal, virágzatukkal, gyakran sajátos alakjukkal és színükkel keltik fel magukra a figyelmet. A fűszernövény mag elvetésével a kert egyediségét jelentősen növelni lehet, valamint alkalmasak bizonyos fajták arra, hogy kártevőket űzzenek el a haszonnövényektől, valamint betegségeket távol tartsanak.

Természetesen minden növénynek megvannak a sajátos igényei, amelyekre megéri figyelni. Balkonládában ugyanúgy termeszthetőek bizonyos változatok. A fűszernövény mag meghálálja a rendszeres gondoskodást és ha kéznél van állandóan friss bazsalikom, oregánó, póréhagyma, némi turbolya vagy ginzeng, akkor nem kell majd azokért a boltba rohanni.