Praktikus megoldás monitorhasználathoz a kékfény szűrő szemüveg

Mindenki szeretne vigyázni a szemére. Éppen ezért nélkülözhetetlen kiegészítője a mindennapjainknak a kékfény szűrő szemüveg. Ez a remek megoldás segít kiküszöbölni az állandó jellegű monitorhasználat káros hatásait. A kék fény alapvetően része az életünknek, hiszen a természetes fény részét is képezi. Viszont az állandó számítógép, monitor, tablet és okostelefon használata már rendkívül rossz hatással van a látásunkra.

Nem ritka, hogy egy fárasztó, számítógép előtt töltött nap után fáj a fejünk és a szemeink kivörösödnek. Ha rendelkezünk dioptriás szemüveggel, kérhetjük annak elkészítését is kékfény szűrő lencse hozzáadásával. Ha nem szorul a szemünk szemüveges támogatásra, akkor is célszerű, ha a táskánkban vagy az íróasztalunkon helyet kap a kékfény szűrő szemüveg.

A rendszeres, munka közben beiktatott pislogás és szempihentetés is nagyon jó hatással lehet a látásunkra. Ez a gyakorlat azonban odafigyelést igényel, amit a mindennapi rohanásban bizony elhanyagolunk. Ha a szemünket mindenképpen szeretnénk megóvni, fontos, hogy legyen egy kékfény szűrő szemüveg a birtokunkban.