Lábbal hajtós bicikli – kontra pótkerék

A magabiztos kerékpározás megtanulása olyan készség, ami nem mindig jön magától vagy könnyen. Vannak olyan csöppségek, akik úgy tűnik, hogy nagyon kevés szülői segítséggel is képesek maguktól elsajátítani ezt, de ők a kivételek. A legtöbbjük ugyanis egy tanulási folyamaton megy keresztül, ami napokig, hetekig, olykor hónapokig is eltarthat.

Kifejezetten nekik ajánlják a lábbal hajtós bicikli használatát, hiszen tény, hogy minden gyermek más és más ütemben tanul. A biciklizés jó egyensúlyérzéket és koordinációt igényel. A gyors és biztonságos megtanulásához kulcsfontosságú, hogy fejlesszük ezeket a területeket. Sok lurkó pótkerekek segítségével tanul meg kerékpározni. A szakértők azonban ma már úgy vélik, hogy a jó egyensúlyérzék és koordináció fejlesztéséhez a lábbal hajtós bicikli sokkal jobb.

Bárki, aki már gondolkodott kétkerekű vásárláson, valószínűleg feltette magának a kérdést, hogy a lábbal hajtós bicikli vagy a hagyományos pótkerekes modell a jobb? Valójában a pótkerék használata olyan, mintha a gyermeket mankóval tanítanánk járni, majd elvennénk tőle.