Piercing tű széles hossz- és méretválasztékban

A testékszer a legelterjedtebb és legnépszerűbb testmódosítás a világon, de népszerűsége ellenére, rengeteg zűrzavar övezi a szakma eszközeit és ezek közé a piercing tű is beletartozik. A készletben ez a legfontosabb eszköz, ezért ismerni kell a leggyakoribb típusait.

Attól függően, hogy hol található a testékszer, szükség lehet egy adott piercing tű vagy technika használatára. Az egyenes tűk alapvető és sokoldalú eszközök. Ezeket a fülektől és a nyelvektől a szemöldökökig és a köldökig, szinte mindenféle lyukasztásnál használják.

Széles hossz- és méretválasztékban kaphatóak, hogy bármilyen piercinghez illeszkedjenek. Találhatunk még bevonattal ellátott fajtákat is, amik csökkentik a további kenés szükségességét a szúrás során, illetve menetes tűket, amik lehetővé teszik az ékszerek lényegesen egyszerűbb beszerelését az átszúrásnál.

A branül tűk is egyenesek, de műanyag hüvelybe vannak zárva. Az ívelt piercing tűket szűk, nehezen elérhető helyeken történő szúráshoz használják. Ezek megkönnyítik a különösen bonyolult vagy szűk helyek szúrását.