Passzé anyag több színben

A modern textilpiac különféle árufajtákat kínál a fogyasztóknak az eltérő rendeltetési célokra, amelyek besorolása az egyéni paramétereken alapszik. Már több mint 100 éve változatos ruhák varrására szolgál a népszerű passzé anyag. A belőle készült termékek különösen puhák és kényelmesek, a hideg időben képesek felmelegíteni, míg a nyári melegtől megvédik a viselőjüket. Ez a szövet tiszta pamutból vagy szintetikus szálak hozzáadásával is készülhet. Az összetételének és a szálak szövésének köszönhetően, a passzé anyagnak számos előnye van.

Ha alaposan megnézzük ezt a textilt, akkor láthatjuk a kiemelkedő sorokat, amelyek sima és fordított szemekből állnak. Az oszlopok szélessége általában azonos, a megjelenésük pedig hasonlít a kézi kötéshez, amit 1:1, 2:2 vagy 3:3 sima-fordított mintázattal kötnek. A szövet speciális szerkezete és természetes összetétele miatt, a passzé anyag felhasználásával készült termékek rengeteg jó tulajdonsággal rendelkeznek. A jó oldal- és hosszirányú nyúlás lehetővé teszi a stílusos és szorosan illeszkedő modellek létrehozását.

Ugyanez mondható el a mikroplüss anyagról is

Ezt a típust széles körben használják női ruházati termékek, függönyök és színpadi jelmezek varrására, valamint kárpitozásra is. Továbbá gyerekjátékokat is készítenek belőlük. A mikroplüss anyag puha és meleg. A leggyakrabban selyem-, gyapjú- vagy pamutszálak felhasználásával gyártják. A szövet kellemes tapintású, kényelmet és könnyedséget biztosít és akaratlanul is visszavisz minket a gyermekkorunkba. A mikroplüss anyag összes hiányossága és jelentős számú előnye ellenére erre a szövetre évek óta nagy kereslet mutatkozik.

A régi időkben a viselőjük gazdagságát és arisztokrata szármázását jelezték. A gondozásuk tekintetében igencsak kényesek és megfelelő kezelés hiányában könnyen elveszíthetik a vonzó megjelenésüket. Tanácsosabb nem mosni az ilyen anyagból készült termékeket, hanem vegytisztítási szolgáltatásokat használni. Ha mégis kimosnánk, ne csavarjuk ki, hanem hagyjuk, hogy a víz természetes módon folyjon le a mikroplüss anyagról!