Néhány dolog, amit a gyerekülésekről tudni kell

Azzal már babaváráskor tisztában vagyunk, hogy kelleni fog, de pontosan milyen típusú, az már korántsem annyira egyértelmű. semmi esetre se bízzuk a véletlenre a gyerekülés megvételét! Fontos tájékozódnunk és amennyiben szükséges, szakértő segítséget kérni a döntéshez. Az újszülötteknek az első autós utazásaikhoz babahordozóra lesz szükségük, amit menetiránynak háttal kell bekötni.

Ez a bekötés történhet a személygépkocsi 3 pontos biztonsági övével, de akár az egyre népszerűbbé váló ISOFIX rendszer segítségével. Ennek a rendszernek nagy előnye, hogy stabil, pontos, egyszerű rögzítést tesz lehetővé. Figyeljünk rá, hogyha a hordozót az első ülésre rögzítjük, akkor a légzsák funkciót kapcsoljuk ki!

A hordozó vezetéséhez használhatunk beépített övvezetőt vagy övzáró csatot, amelyek feszesen a megfelelő helyen tartják azt. Hordozóknál a belső biztonsági öv 5 pontos legyen, a vállak, a csípő és a lábak kellő mértékű rögzítése miatt. Minden esetben a kicsi méretéhez (súly, magasság) pontosan illő gyerekülések kínálatból válasszunk!