Milyen árakon mozognak most a bankkártya terminálok?

A fizetési módok egyszerűsítése fontos tényező volt abban, hogy felgyorsítható legyen a pénzforgalom és mindez lehetőleg biztonságos módon valósuljon meg. A hagyományos fizetési módokat a bankok megjelenésével és a számlák összekapcsolásával új koncepcióba lehetett helyezni. Már arra sincs szükség, hogy a közelben legyen egy bankautomata, amiből pénzt lehet felvenni, mert a jóváírás online valósul meg az intézmények között.

A folyamatot egy engedélymegadás indítja el, amit voltaképpen a bankkártya érintése és az adatok leolvasása tesz lehetővé. Ez az eszköz tartalmazza a vásárló számlájának adatait, amit a terminálok fogadnak és jóváírnak. Mivel már a legtöbb kereskedelmi szektorban kötelező az online kassza, az ehhez kötött készpénzmentes fizetési mód biztosítása sem maradhat el. Fontos tehát beszerezni a feladat elvégzéséhez szükséges berendezéseket. A cmo.hu linkre kattintva könnyen megnézheti, hogy jelenleg mennyibe kerül egy bankkártya terminál.

A költségek széles határok között mozognak, de nem a vásárlás az egyetlen választható út. Számolni lehet azzal, hogy csökkentve legyenek a költségek a bérlés révén. Ez az opció akkor is előnyös, ha véletlenül megszűnne a vállalkozás, hiszen így nem marad hátra egy drága készülék. Az sem mindegy, hogy adott esetben milyen konstrukcióval, képességekkel van felvértezve egy terminál. Választhatóak ehhez további sajátos módok a fizetések tekintetében. Ilyen többek között a QR kódos átutalási opció, ami többnyire opcionális és egy applikációs bővítéssel érhető el.

Mivel a legtöbb berendezés a már meglévő számlákhoz köthető, így felesleges tevékenységek kerülhetőek ki egyszerűen. A NAV kompatibilis számlázó megléte, valamint a direkt számlanyomtatás is növelheti a költségeket, de ez a bérlés során nem észrevehető különbség. A cmo.hu weboldalon a részletes műszaki paraméterek mellett, hasznos tanácsok is elérhetőek, amelyek figyelembevételével könnyebben elvégezhető az ideális bankkártya terminál kiválasztása, ami pedig a későbbiekben a gyors ügyintézést támogatja az eladók és vásárlók kényelmének kiszolgálására.