Megéri pénzügyi tanácsadóhoz fordulnod? – 5 Jel, hogy szükséged van rá!

pénzügyi tanácsadó
Pénzügyi tanácsadó

A pénzügyi tervezés bonyolult lehet és nem mindenkinek egyértelmű, hogy mikor van szükség külső segítségre ezek rendezéséhez. Egy jó pénzügyi tanácsadó nemcsak abban segíthet, hogy átláthatóbbá és kezelhetőbbé tegye az efféle ügyeidet, hanem abban is, hogy hosszú távú célok elérésében támogasson. Mikor van szükséged ilyen szakember segítségére? Íme 5 jel, ami arra utal, hogy ideje pénzügyi tanácsadóhoz fordulnod.

1. Nem tudod, hogyan kezeld a bonyolult pénzügyi helyzetedet

Ha örököltél egy nagyobb összeget, változás történt a családi jövedelemben, esetleg csak túl bonyolultnak találod a befektetések világát, egy pénzügyi tanácsadó segíthet átlátni a helyzetet és útmutatást nyújthat. Szerencsére, ilyen szolgáltatások már ingyen is igénybe vehetőek, így nem kell attól tartanod, hogy az ötletekért is fizetned kell.

2. Nem látod át a pénzügyi céljaidat

Ha van egy általános elképzelésed arról, hogy mit szeretnél elérni (pl. nyugdíjba vonulás, lakásvásárlás), esetleg nem vagy biztos benne, miként juthatsz el oda, egy tanácsadó segíthet tisztázni a lehetőségeidet és kidolgozni a konkrét tervet az elérésére.

Semmi esetre se halogasd a dolgokat, mert nagyon gyorsan eltelnek az évek és amíg csak ábrándozol, addig konkrét lépéseket tehetnél! A megfelelő megtakarítások például jól kamatoznak, de legalább az inflációt tudják ellensúlyozni, viszont ezekért tenni kell!

3. Az időhiány miatt nem tudsz kellően foglalkozni a pénzügyeiddel

Sokan egyszerűen nem rendelkeznek elegendő idővel ahhoz, hogy alaposan utánajárjanak a pénzügyi lehetőségeiknek és kezeljék a befektetéseiket. Egy pénzügyi tanácsadó ebben az esetben időt spórolhat. Természetesen nem mindig könnyű másra bíznod a pénzedet. Ennek megvannak az előfeltételei.

Nézz alaposan utána annak a személynek, akit megbízol ezzel, de hidd el, hogy a sokéves tapasztalat miatt mindenképpen megéri, ha nem egyedül próbálsz boldogulni a befektetések világában, hanem valaki olyannal, aki betéve ismeri a pénzügyi rendszereket.

4. Nem érzed jól magad a pénzügyi döntések meghozatalakor

Ha bizonytalan vagy abban, hogy a pénzügyi döntéseid a legjobbak-e, ha stresszel töltenek el a pénzügyi kérdések, akkor egy tanácsadó segíthet megszabadulni a kétségektől. A folyamatosan változó gazdasági helyzetben tényleg nem könnyű eligazodni és lehet, hogy amiben gondolkozol, már korántsem annyira jövedelmező, mint volt néhány évvel ezelőtt. A trendek gyorsan változhatnak, de ezt csak azok tudják követnie, akik ezzel foglalkoznak. A széleskörű látásmód éppen ezért megérdemli a bizalmat.

5. Szeretnél többet megtakarítani vagy befektetni

A Grantis szerint szinte minden ember tud javítani a megtakarítási portfólióján, de nem mindenki tudja ezt egyedül meglépni. Ha úgy érzed, hogy képes lennél többet spórolni vagy szeretnél hatékonyabban befektetni, de nem tudod miként kezdj hozzá, egy tanácsadó értékes segítséget nyújthat. Minden esetben a saját személyes lehetőségeidhez kell igazítani a portfóliókat, mert csak így hozhatod ki azokból a legtöbbet.

Pénzügyi tanácsadóhoz fordulni személyes választás, ami sok tényezőtől függ. Ha találkozol a fent említett jelek valamelyikével, akkor ne habozz tovább, hanem mielőbb keresd fel a Grantis munkatársait és cselekedj!