10 különleges ajtó dizájn, amik feldobják a nappalidat

egyedi megjelenésű/méretű ajtó
Egyedi megjelenésű/méretű ajtó

A személyre szabott tér hangulatának megteremtésében kimondottan jelentős szerepet játszanak az egyedi dizájnnal bíró beltéri ajtók. A nappali a lakás szíve, ahol a családtagok és barátok összejönnek, pihennek, vagy éppen szórakoznak. Egyértelműen itt zajlik az élet tevékenységeinek jelentős része.

Ennek megfelelően, az ide bejutást nyújtó nyílászárók nem csupán funkcionális elemek, hanem a stílus megteremtésében is kulcsszerepet töltenek be. Az alábbiakban megismerhetsz 10 különleges ajtódizájnt, amik garantáltan feldobják a nappalidat és igazán kellemes hatást biztosítanak.

1. Üvegpanelekkel díszített fa ajtó

Ez nem más, mint a klasszikus fa ajtók újragondolása, ahol az ajtólapok között átlátszó vagy mintás üvegpaneleket helyeznek el. Ezek a típusok nemcsak több természetes fényt engednek a térbe, hanem eleganciát is kölcsönöznek a viselőjüknek.

2. Geometrikus mintázatú csúszó ajtó

Modern és minimalista terekbe ideális választás lehet egy sima felületű csúszó ajtó, amin feltűnő geometrikus minták kapnak helyet. Egyszerűségéből adódóan, az ilyen elrendezés különösen jól mutat nagy, tágas nappalikban.

3. Régi, felújított tárgyakból készült ajtó

Az újrahasznosított anyagok, mint régi fából készült padlódeszkák vagy ódon ablakkeretek felhasználásával kialakított ajtók nemcsak környezetbarát megoldások, hanem igazi karaktert adnak a térnek.

4. Könyvespolc rejtett ajtó

A titkos átjárók romantikája soha nem halványul el. Egy könyvespolc mögé rejtett ajtó egyszerre praktikus és még izgalmat is visz a nappaliba. Ideális megoldás lehet, ha nem szeretnénk, hogy az ajtó rontsa a szoba esztétikáját.

5. Színes üveg betéttel ellátott ajtó

A színes üvegek használata, a templomokon túl, otthon is gyönyörű. A színes üvegezésű ajtóval igazán különleges hangulatot teremthetünk, főleg, amikor a napfény átszűrődik rajta.

6. Indusztriális csúszó ajtó

A nyersacél vagy vaselemekkel kiegészített, nagy, nehéz csúszó ajtók tökéletesen illeszkednek az ipari stílusú otthonokba. Ezek kiváló látványelemként is funkcionálnak, miközben robosztus megjelenést kölcsönöznek a térnek.

7. Fotómintás beltéri ajtó

Egyedi, személyre szabott ajtóra vágysz? Miért ne választhatnál olyat, amire a kedvenc tájképed, városképed, esetleg egy művészeti alkotás van nyomtatva? Garantáltan senki sem marad majd közömbös a látványtól!

8. Rusztikus szalagajtó

A vidéki, rusztikus hangulatot idéző szalagajtók hangulatosak, ráadásul nagyon praktikusak is. Függőleges faelemekből állnak, amik között szabadon áramlik a levegő, így a tér nyitott marad, miközben az ajtó funkciója megmarad.

9. Modern, tükrös ajtó

A tükrös ajtók használatakor a tér tágasabbnak és világosabbnak tűnik. Egy jól megtervezett, elegáns tükrös megoldással praktikus, ugyanakkor igen stílusos megoldást is választhatsz.

10. Érintőképernyős intelligens ajtó

A technológia szerelmeseinek ajánlott ez a variáns. Az érintőképernyővel ellátott intelligens ajtók könnyen integrálhatóak az okos otthon rendszerébe. A biztonság és kényelem megteremtésében játszanak főszerepet.

A Szalafa egyedi kínálata

Ha egyedi megjelenésű/méretű ajtót szeretnél, kattints IDE! Bár nagyon sok igen különleges megoldás közül lehet választani, de amennyiben maradnál a konzervatívabb kiviteleknél, akkor az utólag beépíthető és tokkal rendelkező ajtók révén maximálisan kielégítheted az igényeidet.