Lakásbiztosítás kisokos 2024-re

A lakásbiztosítás egy olyan konstrukció, aminek csak akkor érzékeljük a hiányát, ha nincs, de valamilyen okból szükség lenne rá. Kidobott pénznek tűnhet, de mégsem az, hiszen az otthonunkat bármikor érheti valamilyen káresemény, és nem mindegy, hogy a helyreállítást a zsebünkből fizetjük vagy megtéríti a kárunkat a biztosító.

A biztoshely.hu szerint érdemes tisztában lenned a lakáshitel opcióiddal, hogy tényleg a neked megfelelő konstrukciót választhasd! Abban az esetben, ha hitel segítségével vásárolsz ingatlant, a bank alaptételként előírhatja, hogy lakásbiztosítást kell kötnöd. A pénzintézmény ugyanis mindig szeretné biztosítottnak tekinteni kintlévőségét, arra az esetre, ha az ingatlannal valamilyen nagyobb káresemény történne.

A lakásbiztosítás kedvezményezettje a bank lesz, tehát nagyobb káresemény alkalmával a biztosító elsőként a pénzintézmény követelését fizeti ki. Persze, ez csak az ingatlanban bekövetkezett károk esetében érvényes, az ingóságokat nem érintheti. Ezek fontos információk hitelfolyósítás előtt.

Hol kössek biztosítást?

Érdemes tudnod, hogy a bankban prezentált 1-2 biztosítói ajánlattal szemben, a biztoshely.hu weboldalon 12 ajánlat ismerhető meg egyszerre. Ráadásul nem kötelező a lakásbiztosítást a pénzintézményben megkötnöd, így lehetőséged van akár az összeset megismerni, hogy ki tudd választani a számodra leginkább megfelelőt.

A biztosítási szolgáltatásokat bármelyik társaságnál igénybe veheted. Lényeges, hogy nagy biztosítót válassz, hogy egy esetleges káresemény alkalmával gördülékenyen folyjon a kárrendezés. Emellett rendkívül fontos az is, hogy a szerződés paraméterei úgy legyenek összeválogatva, hogy a biztosítás a valós veszélyektől védje meg az ingatlanodat.

Például olyan helyen, ahol nem fenyeget árvízveszély, ott nincs szükség az árvízveszély elleni védelemre sem. Célszerű alkalmaznod akár a saját otthonodban a Biztoshely biztosítási portálon megtalálható lakásbiztosítás kalkulátort. Ennek segítségével röpke 5 perc alatt átnézheted 12 biztosító ajánlatát, de a szerződés megkötésére is van lehetőséged a honlapon.

Lakásbiztosítás számítás egyszerűen

A díjkalkulátor használatával igazán könnyen megtalálhatod a megfelelő konstrukciót az otthonod védelmére. Napjainkban rengeteg különféle biztosítási terméket kínálnak a biztosítótársaságok, ezért nem könnyű megtalálni azt az egyet, ami leginkább kielégíti az ügyfél igényeit, illetve díjazás szempontjából is a legkedvezőbb számára.

Bár Magyarország viszonylag kis piacnak számít, ennek ellenére mégis sok hazai és nemzetközi tulajdonú biztosító tevékenykedik hazánkban. Ezek közül szinte mindegyik rendelkezik lakásbiztosítási termékkel, így kijelenthető, hogy igen nagy a választék ebben a piaci szegmensben. Annak érdekében, hogy ekkora kínálati bőségben megtaláld a Neked szóló terméket, két lehetőséged adódik.

Az egyik, hogy egyenként átnézed minden biztosító honlapját, és megismerkedsz az adott szolgáltató lakásbiztosítási termékével. Megpróbálod azokat összehasonlítani, kiszűrni azt az ajánlatot, amelyik nemcsak a díjazás szempontjából, hanem a szolgáltatása minősége szemszögéből is ideális számodra. Viszont a lakásbiztosítás kalkulátor ezt elvégzi helyetted.