Követelmények az utcai cipőkkel szemben

A tömegközlekedés, az állandó nyüzsgés, a hosszú gyaloglás és a kemény munkanap kényelmes és sokoldalú lábbelit igényel. Az utcai cipők rendszeres hordásra lettek tervezve. Természetesen sokan nem bánják, ha elegáns és magassarkú változatokban kell tipegni minden nap, ám a körülöttünk lévő körülmények arra késztenek minket, hogy vizsgáljuk meg a hétköznapi lehetőségeket és adjunk azoknak is egy esélyt.

Az utcai cipőkkel szemben állított első követelmény, hogy azoknak a lehető legkényelmesebbnek kell lenniük. Ezen túlmenően, a lábbelit viselő személynek kellemesen kell magát éreznie, nem szabad, hogy a lába elnehezült legyen, hanem éppen ellenkezőleg. A hétköznapi viseletre tervezett modellek nem szoríthatják a lábat.

Az elülső kialakításuknak meg kell egyezniük a lábujjak formájával. A legkényelmesebb a rugalmas talp és a kemény hátulsó rész kombinációja. Ilyen utcai cipőkben a láb járás közben könnyen hajlik és nem csúszkál. A legoptimálisabb lehetőséget a 2-4 centiméteres sarokmagasságú modell vásárlása jelenti.