Jéghideg sör barber szalonban: így azért könnyebb elviselni a kánikulát

Magyarországon is gombamód kezdtek el szaporodni a barber shopok, amelyek bizony az igényes férfiaknak sokkal jobb választást jelentenek, mint a hagyományos fodrászatok. Főleg a magyar fővárosban váltak ezek nagyon népszerűvé.

Budapesten már olyan borbély szalont is lehet találni, ahol a nyári melegből betérve sörrel kínálnak meg. Ennek pedig egyetlen férfi sem tud ellenállni. De mit is tartogat ezen kívül a vendégeknek egy ilyen hely? Miért éri meg havonta legalább egyszer ellátogatni ide?

Nos, a barber shopban minden a profizmusról szól, már ami a haj-, bajusz- és szakállápolást illeti. Illetve vannak még ennél sokkal egyedibb szolgáltatások, olyanok, amelyekről sokan nem is hallottak. Sokan például, amikor először ülnek bele a székbe, meglepődve tapasztalják, hogy a szaki cérnával kiigazítja a szemöldököt ott, ahol az elburjánzott.

Ilyenre egy fodrászszalonban sem lehet számítani. Egyeseket az is váratlanul ér, hogy egy speciális kis eszközzel a borbély valakinek a füléből egy mozdulattal képes eltávolítani a nem kívánatos szőröket. Itt alap, hogy ezeket az apróságokat megcsinálják, mert odafigyelnek a részletekre.

Ez is az oka annak, hogy az igényesebbek hallani sem akarnak többet a fodrászatokról az után, hogy kipróbáltak egy ilyen helyet. De mi a helyzet a borotválással? Nem veszélyes a penge használata? Elképesztő, hogy a borbélyok milyen szakértelemmel állnak neki egy-egy igazi kihívást jelentő szakállnak, bajusznak is.

Ha egy bizonyos fazont kér a vendég, azt is gond nélkül elkészítik, de tudnak tanácsot is adni a stílust illetően is, hogy mi állna jól az adott személynek. Nyilván a borotválási folyamat nagyjából olyan, mint otthon. Az eltérés ugye az, hogy ebben az esetben az egészet egy profi végzi, aki igazi összecsukhatós borbély borotvával dolgozik, ami hihetetlenül éles és nagyon pontos.

Sőt, meleg törölközővel kényeztetik itt a szakértők a meggyötört bőrt. Akinek már volt ebben része, tisztában van vele, hogy ez egy mennyire kellemes, jóleső érzés. A vágásoktól, kellemetlenségektől pedig egy másodpercig sem kell tartani.