Hogyan nyílik a tetőablak?

A tetőtéri nyílászáró kiválasztásánál sok mindent szükséges szemügyre venni, kielemezni. A tetőablak nyitási típusa is fontos tényező. Egy átlagos modellnél többféle nyitási mód is rendelkezésre áll. A legnépszerűbb a középen billenő fajta. Az elterjedt jellegének az oka, hogy ez a kivitel a legkedvezőbb árú, és az egyszerű szerkezet miatt szinte sosem romlik el.
Ezen típusú tetőablak egyetlen negatívuma talán az, hogy a teljesen kinyitott ablakszárny belóg a tetőtérbe és nagy eséllyel pont fejmagasságban lesz a szárny. Miről érdemes még többet megtudni? Ott van továbbá a megemelt forgástengelyű vagy a felső harmadban nyíló változat.

Egy drágább tetőablak az ilyen, aminek jó oldala, hogy teljesen kinyitott állapotban sem lóg be a szárny a tetőtérbe, ezért biztosra veheti az ember, hogy nem fogja beverni a fejét. Továbbá szúnyogháló esetén is teljes terjedelmében nyitható a nyílászáró. Nem lehet megfeledkezni még a felnyíló tetőablak fajtáról. Prémiumkategóriás termékről van szó, hiszen komplex, speciális módon megalkotott szerkezettel rendelkezik.