Hidrofor tartály a víz gazdaságos felhasználására

A víz természetes erőforrásunk, ami ugyanakkor nem kimeríthetetlen. Éppen ezért, egyre drágább kincsünk minden tekintetben. A környezetünkben természetes úton felhalmozódó víz gyűjtésére, tárolására és hasznosítására egy hidrofor tartály kiválóan alkalmas. Ez az eszköz ennek fényében már mindjárt nem csupán egyszerű fémhordó.

Nyilván ez csak akkor van így, ha ehhez a tárolóhoz megfelelő szivattyú is társul. Abban az esetben pedig, ha a szivattyú az igényeknek megfelelő teljesítménnyel is rendelkezik, egészen biztosan nagy segítségünkre lesz egy hidrofor tartály. A jól megválasztott szivattyúnak hála, megoldható a medence töltése, az öntözés, de akár az egész ház vízellátása is. Az álló vagy fekvő hidrofor tartály roppant gazdaságos vízfogyasztást old meg, hiszen csak akkor kapcsol be, ha nyomáscsökkenést észlel.

Amennyiben ez nem történik meg, addig nem kapcsol be feleslegesen. Ezzel elsősorban energiát takaríthatunk meg, kíméljük a környezetet, másrészt pedig meghosszabbodik a szivattyú élettartama.