Hajhullásra vitamin szedésével is reagálhatunk

A hajvesztést számos dolog okozhatja. Sok embernél ez örökletes és az öregedés természetes velejárója. A férfiak esetében a kopaszodás az egyik leggyakoribb típusa, amit az 50 éves és idősebb korosztály akár fele is megtapasztalhat. A nők esetében a 60 éves vagy annál idősebbek 40%-a szenved ettől.

A hajhullásra vitamin szedésével is lehet reagálni. Ezek célja a haj minőségének javítása. Ritka esetekben vitaminhiány is hozzájárulhat a hajhulláshoz. Ez általában vashiány. Ha vitaminhiány áll az okok mögött, akkor az adott anyag pótlása hatékony megoldás lehet.

Ha nincs hiány, akkor a hajhullásra vitamin pótlással kell válaszolni. Amennyiben a hajhullás örökletes, akkor nem sokat tehetünk az elkerülése érdekében és nem valószínű, hogy a vitaminok segítenek. Az egészséges haj az egészséges szervezet következménye.

Ha rendszeresen mozgunk és kiegyensúlyozottan táplálkozunk, akkor csökkenthetjük a hajvesztés valószínűségét. Egy kiegyensúlyozott étrendnek tartalmaznia kell mindezen vitaminokat.