Erre figyeljen mielőtt otthon gyógytornázik!

A hát-, a gerinc-, a derék- és vállfájdalmak senkit sem kímélnek. Bárkinél jelentkezhetnek kortól és nemtől függetlenül, hiszen a háttérben nemcsak az idő előrehaladásával együtt járó okok állhatnak, hanem például az egészségtelen életmód és az aktív sport is előidézhet ilyen panaszokat, ahogy egyéb problémákat is, amiket speciális tornával lehet enyhíteni vagy teljesen megszüntetni.

Ugyanakkor van egy fontos szabály. A gyógytorna gyakorlatokat érdemes először egy profi gyógytornász mellett megtanulni. Ugyanis a nem megfelelően végzett mozdulatok többet árthatnak, mint amennyit segítenek, de a legjobb esetben is hatástalanok lesznek és hiába várjuk a javulást, az eredményeket, mert azok nem fognak jönni.

Továbbá, ha bármilyen mozgásszervi gondunk akad, akkor először is ajánlott kivizsgáltatni magunkat. Az állapotfelmérést a profi gyógytornászok is megfelelően el tudják végezni, akik így célzottan olyan gyakorlatsort állíthatnak össze nekünk, ami az adott probléma megoldását, enyhítését segítheti elő.

Amennyiben célirányos a gyógytorna, akkor már néhány alkalom után is érezhető lesz a pozitív irányú változás, persze csak akkor, ha a gyakorlatok helyesen kerülnek kivitelezésre. Ehhez szintén nélkülözhetetlen a gyógytornász szakértelme, aki pontosan tudja, hogy mit mennyire kell erőltetni, feszíteni vagy éppen nem, ahhoz, hogy hatékony lehessen a testmozgás adott típusa.

Persze, ha a segítségével sikerül teljes mértékben elsajátítani a mozdulatok precíz végrehajtását, akkor már otthon is lehet gyakorolni, de addig is mindenképpen ajánlott eljárni hozzá. Például a gyogytornaszom.hu csapatában mindenféle panasz esetében van külön szakértő, aki konkrétan azzal a területtel foglalkozik, tehát, ha őket keressük fel, akkor egészen biztosan hozzáértők keze alá fogunk kerülni.

Ez nagyon fontos szempont, mert ahogy a gyakorlatok nem megfelelő kivitelezése, úgy az a gyógytorna is árthat, ami nem az adott problémának megfelelően lett összeállítva. Azonban, az itt dolgozó gyógytornászok mind nagy tapasztalattal rendelkeznek, így nem kell ilyesmitől tartani.