Barista kurzus kezdő és tapasztalt pincéreknek

A vendéglátó iparban dolgozóknak alapvető feladatuk a továbbképző tanfolyamok elvégzése, legyen szó éttermekről vagy kávézókról egyaránt. A kávéházakban tevékenykedő pincéreknek napi szinten kell lenniük az újabbnál-újabb kávékészítési irányvonalakkal.

Erre a legkézenfekvőbb megoldás egy hivatást fejlesztő barista kurzus lebonyolítása, ami ugyanúgy a kezdők és a már szakmában dolgozóknak is számos új tudnivalót kínál. A képzések 6 hetes időintervallumra terjednek ki, heti 1 napot vesznek igénybe. A barista kurzus tréner csapata képzett baristákból áll, akik biztosítják a színvonalas oktatást. A tanoncok, a tanfolyamok során elsajátítanak minden fontos tudnivalót a kávé történetéről, a kávékeverékekről, a cserjétől egészen a csészébe kerüléséig.

Megtanulják a legalapvetőbb dolgokat a kávé természetes feldolgozásáról, a kávéitalok készítéséről és szervírozásáról. A barista kurzus befejezése után, a tanulóknak elméleti és gyakorlati tudásból kell felelniük, a sikeres eredmény elérése után pedig, nemzetközileg elismert barista tanúsítvány büszke tulajdonosaivá válnak.