Az okos óra elterjedésének története

Szinte már megállapítani is nehéz, vajon meddig vezethető vissza az óráknak, pontosabban a karóráknak a története. Az okos óra elterjedése viszont jobban beazonosítható, hiszen napjaink egyik legnagyobb attrakciójáról van szó. Noha nem vagyunk óraszakértők, az talán mégis kijelenthető, hogy a ketyegők első generációja a fali változatok voltak, aztán lettek a zsebben hordott típusok, majd következtek a karórák.

Rengeteg idő eltelt a történelemben addig, amíg megjelentek a piacon a most szóban forgó okos órák. Ezek legfőbb jellemzője, hogy okosak, tehát más néven internettel és rengeteg egyéb funkcióval fel vannak vértezve, tehát kimondhatatlanul többet tud, mint egy hagyományos modell.

Érdekes dolog, mert ez a tárgy jellemzően azon találmányok közé sorolható, amelyek nem fogyasztói igény által voltak kezdeményezve, hanem a fejlesztők ötletei lettek továbbgondolva, fejlesztve a végtelenségig és még talán azon is túl. Ez az okos óra elterjedésének nagyon alapvető magyarázata, de természetesen a téma még folytatható sokáig.