Az Egregorok a félelmeinkből táplálkoznak

Félelemben élni annyit tesz, mint erősen hinni valamiben, hiszen e két látszólag egymásnak ellentmondó „jelenség” ugyanabból a forrásból táplálkozik: a láthatatlan felsőbb erő létezéséből. Amíg a hitnek teremtő ereje van, a lelkünket mardosó aggodalom és szorongás is alkot, állítja az Egregorok című könyv írója, Mark Stavish.

A népszerű alkotó szerint, a címben szereplő népcsoport gonosz entitásokat takar – akiket ráadásul mi, emberek hívtunk életre. Hogyan lehetséges az, hogy saját magunknak rosszat akarva teremtettük meg azokat a lényeket, akik az életünkre törnek, manipulálnak és negatívan befolyásolnak minket?

Nos, a válasz a már említett kollektív tudat teremtő erejében rejlik, ugyanis ha többen rettegnek valamitől, méghozzá minden erejüket és képzeletüket beleadva, az előbb-utóbb életre kell – ez történt az Egregorok esetében is, tudhatjuk meg Mr. Stavish vitathatatlanul lebilincselő munkájából. A mű szerencsére a tekintetben is válasszal szolgál, hogyan irthatjuk ki az életünkből ezeket a félelmetes manipulátorokat.