Ágfűrész ergonomikus kivitelben

A rakoncátlan faágak sok esetben útban lehetnek. A vékonyabbakat egy egyszerű metszőollóval lecsippenthetjük, viszont a vaskosabb faágak már komolyabb eszközt igényelnek. Egy masszív ágfűrész tökéletesnek számít erre a feladatra.

Ránézésre minden modell ugyanolyannak tűnik, de ha tüzetesebben megvizsgáljuk ezeket az eszközöket, akkor máris nyilvánvalóvá válik, hogy mekkora különbségek lehetnek egyes modellek között. Például választhatunk a fix és az összecsukható ágfűrész között.

Az anyaghasználat szintén lényeges, de ez minden kézi szerszám esetében meghatározó szempont, mivel ez növelheti vagy éppen csökkentheti a hatékonyságot.

A kialakításnak és az anyaghasználatnak köszönhetően, ezek az eszközök rendkívül ellenállónak számítanak a fűrészelés közben fellépő erőhatásokkal szemben, ezért hosszú időn keresztül gond nélkül használhatóak maradnak. Az ergonómiára és a fogazatra is érdemes figyelmet fordítani, amikor ágfűrészt szeretnénk rendelni. A felsoroltak tudatában már biztosan nem érhet csalódás az ágfűrész rendelést követően.