A terasz bútorokról egyszerűen és érthetően

Melyek pontosan a teraszon használható bútorok? Mondhatnánk, hogy gyakorlatilag bármi, amit kiteszünk a teraszra, ugyanakkor tény, hogy vannak bizonyos bútortípusok, amelyek kifejezetten a teraszra valók. Ilyenek a különféle ülőgarnitúrák, a kültéri étkezők, de terasz bútor lehet egy olyan hősugárzó is, amely nem egy hagyományos formájú darab, hanem inkább design elem.

Alapvetően a terasz bútor, mint kategória sok mindent magában foglalhat, de tény, hogy elsősorban kültéri kisasztalok és ülőgarnitúrák vannak a magyar teraszokon használva. Utóbbi kapcsán zömében rattan ülőgarnitúrákról beszélhetünk, amelyek kifejezetten időtállók, főleg ha a műanyagból készült verziójuk van használatban, vagyis a polyrattan.

Fontos azonban, hogy a terasz bútorok esetén minden esetben a minőségibb darabokat válasszuk, ugyanis a kültéri környezet meglehetősen káros hatást gyakorol a bútorokra. A víz, a szél és az UV sugárzás is gyorsítja az anyagok elhasználódását és a gyengébb minőségű terasz bútorok esetén ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak pár évig használhatóak megfelelően.