A kerítés háló két fontos szerepe

Akinek van egy szép kertje, ami még egy medencével is rendelkezik, szeretné kiélvezni az itt eltöltött időt úgy, hogy közben ne kelljen tartania a kíváncsiskodóktól és persze a túl erős napfénytől. Szerencsére az árnyékoló és a belátást akadályozó kerítés háló megvásárolható, aminek köszönhetően végleg búcsút lehet inteni ezeknek a zavaró tényezőknek.
Nem csupán a komfort szempontjából lehet ez igen praktikus, hanem azért is, mert a magas minőségű kerítés háló például véd a széltől és a naptól is. Természetesen az árnyékoló képessége különböző lehet ezeknek a produktumoknak. Azonban, ha százalékos formában szeretné az ember meghatározni, a kerítés háló árnyékolási tulajdonsága 30-99%-ig terjedhet.

Vannak olyan hálók, amik direkt a kerítésekre lettek tervezve, ugyanis a klasszikus esetben itt használják a legtöbben, nemcsak a praktikusságuk, de az egyszerű felhelyezhetőségük miatt is. Továbbá megvehetők olyan hálótípusok, amik tökéletesen mutatnak direkt a medence köré valamilyen minimális kerítésszerkezetre, az erkélyen, a teraszon és sok máshol.
A fent említett árnyékolási opciókról érdemes egy picit bővebben beszélni. Az árnyékoló és egyben belátásgátló kerítés háló takarási értéke 30%, 80%, 95% 99% is lehet. Ugye a százalék arra utal, hogy az egyes hálók mekkora takarással bírnak. Így értelemszerűen a 30%-os háló a legkevésbé tölti be ezt a funkciót.

A fa térelválasztó lényeges jellege

A telek, kert határain található szerkezetek több szerepet is betöltenek. Ugye a fa térelválasztó időtálló és biztonságos kell legyen, egy olyan rendszer, ami jól láthatóan elválaszt egy telket a másiktól, megmutatva ezzel mindenkinek, hogy hova tilos belépni a tulajdonos engedélye nélkül. Másrészt pedig a kerítés praktikus és esztétikai szereppel is bír, ezért kötelező, hogy az passzoljon a kerthez és a házhoz.
A fa térelválasztó természetesen megállja a helyét mondjuk kuka vagy épp a komposztáló elkerítésére is. Sokan azért választják ezt, hogy a háziállatok vagy épp a gyerkőcök ne férjenek hozzá ezekhez. A céljától függően meghatározhatja a vásárlás előtt minden érdeklődő a fa térelválasztó méreteit és az építési módot is.