A szelepsapka hasznos kelléke a kerékpároknak

A kerékpározáshoz természetesen nélkülözhetetlen maga a kétkerekű járgány, esetleg a biciklis ruházat valamelyik eleme. Időnként azonban sajnos cserélni kell, akár kopás, akár sérülés következtében bizonyos alkatrészeket, de gyakran hiányozhat valami apróság, mint amilyen a szelepsapka.

Ez a kisméretű kellék a kerekeken lévő szelepre való és megakadályozza, hogy a levegő kijöjjön a gumikból, valamint azt, hogy az esetleges szennyeződés eldugítsa a tömlőszárat.

A koliken.hu webáruházban szinte mindent megtalálhat az érdeklődő ebben a tematikában, így kapható itt többféle szelepsapka is. Ezek különböznek egymástól méretben és színben. A leginkább elterjedtek a fekete kivitelezések, de található másmilyen is a kereskedelmi piacon.

A felhasznált alapanyag tekintetében is különböznek az egyes darabok egymástól. A szelepsapka legtöbbször műanyagból készül, de az időtállóság és a stabilitás paramétereit szem előtt tartva, némely gyártó alumíniumot is felhasznál erre a célra, amit még az erős fagy sem fog megrongálni.