A könyvelés mindenkinek fontos

Minden ügyfél igénye más, ezt tudják jól a szolgáltatással foglalkozó cégek. A könyvelés kivételnek egyáltalán nem mondható, a profik pedig tisztában vannak azzal, hogy egészen más szabályokra kell helyezni a hangsúlyt például egy gyártó vagy szolgáltató ügyfél esetében.

Sokan nem is tudatosítják, mennyire hatalmas a felelőssége a számvitellel foglalkozó kollégáknak, abban az értelemben, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyire végzi valaki lelkiismeretesen a munkáját.

A könyvelést el lehet végezni csak úgy ímmel-ámmal, mint afféle kötelező adminisztratív kört, de ha igazán értéket szeretne teremteni az érintett szolgáltató, akkor az összefüggéseket érdemes mélyebben is megvizsgálni.

Tipikus példa az adóoptimalizálás kérdése, ami nagyon sokszor elfelejtődik a kivitelező partner részéről. Természetesen némi érdekellentét van, hiszen a könyvelés végzése kapcsán megbízott partner szeretne minél több szolgáltatást külön kiszámlázni és itt jönnek a gondok, hiszen a minőség kérdése a végtelenségig ragozható.