A kapcsolattartás akadályozása és a témakör további részletei

A szülők válása esetében a közös gyermek vagy gyermekek felügyelete, láthatása és az erről való megegyezés sokszor nem egyszerű feladat. A szülőknek pontosan tisztában kell lenniük a láthatási jogaikkal és azzal, hogy az adott szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás akadályozása mikor érvényesül.

Azaz, mikor érkezünk el ahhoz a ponthoz, hogy szabályszegést követünk el azzal, ha nem engedélyezzük a külön élő szülőnek a gyermek láthatását? A kapcsolattartás akadályozásának vétsége akkor valósul meg, ha a gyermeket nevelő szülő meggátolja a külön élő szülő és gyermeke közötti kapcsolat tartását.

A kapcsolattartáshoz való jogot minden félnek tiszteletben kell tartania. Hiszen ez egyaránt megilleti a gyermeket és a külön élő szülőt is. De mit is takar pontosan a kapcsolattartás fogalma?

Illetve mely személyek jogosultak a gyermekkel való kapcsolattartásra, ki dönt erről a kérdésről és milyen egyéb fontos tudnivalók merülnek fel a témával kapcsolatban? A Vidákovics & Partners ügyvédi iroda választ ad minden felmerülő kérdésére.