A kakaóvaj jótékony tulajdonságai

Nélkülözhetetlen a testápolás, amit mindenegyes napon tanácsos elvégezni, kihagyás nélkül, mert csak így érhető el kifogástalan eredmény. Ősrégi csodaszer a kakaóvaj, amit már évszázadokkal ezelőtt is alkalmaztak. Gyöngéden ápolja és kényezteti a bőrt, nyomában bársonyosan puha és illatos lesz.

Telítetlen zsírsavakban gazdag anyagról beszélünk, ami nemcsak hidratálja a felhámot, de regenerálja, óvja is azt, valamint hatékony védelmet nyújt számára az UV-sugarak ellen. Antioxidáns tulajdonsága révén, a kakaóvaj rendelkezik a szabadgyökök semlegesítésének képességével. Továbbá képes kiegyensúlyozni a sejtek anyagcsere folyamatait, illetve akadályozni a ráncok megjelenését.

Gyulladáscsökkentő hatással szintén fel van ruházva, mert jelentős E-vitamin tartalma van. Nagyon sok kozmetikai készítményben lelhető fel ez az alapanyag, a remek tulajdonságainak köszönhetően. A kakaóvaj alkalmazása után a bőr telt, bársonyos, feszes és egészséges kinézetű lesz. A finomítatlan kakaóvaj megvásárolható a vitalis-szappan.hu webáruházból.