A fogpótlásról a fogorvos ad felvilágosítást

Ma már szép számmal léteznek fogorvosi eljárások, amelyek lehetővé teszik a fogak hiányának pótlását. Ezek a megoldások különféle anyagokból készülhetnek, beleértve a fémeket és a porcelánt. A fogpótlás számos előnnyel kecsegtet. Először is javítja a rágóképességet és segít megőrizni a száj egészségét.

Ha a foghiány nincs pótolva, a terhelés károsíthatja a környező fogakat és az állcsontot. Ezen kívül, a szomszédos fogak mozogni kezdenek, ami az egész fogívet megbillentheti. A fogpótlások ára változó lehet, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek és hány fog pótlására van szükség.

A magasabb minőségű anyagokból készült implantátumok általában többe kerülnek, de a tartósságuk és a szebb esztétikai megjelenésük miatt hosszabb távon megtérülnek. A fogpótlások elhelyezése fájdalommentes és viszonylag gyors eljárás.

A beavatkozásnak lehetnek bizonyos kockázatai és szövődményei, ezért fontos, hogy a páciensek előzetesen konzultáljanak a fogorvosukkal, hogy megtudják, esetükben életképes megoldás a fogpótlás vagy nem.