A csapágyzsír pótlása elengedhetetlen

Az energiafelhasználás hatékonyságának növeléséért, a mérnökök olyan nagyszerű anyagokat fejlesztettek ki, amelyekkel a mechanikus szerkezetek sokkal gördülékenyebben működhetnek.

A csapágyzsír kivételesen fontos, hiszen, ha ezt a kis golyókból és sínből álló szerkezetet nem ápolják megfelelően, akkor nagyon gyorsan elkopik. Sajnos egyes esetekben a meghibásodás oka az emberi mulasztás és ha megtörténik a baj, akkor muszáj kicserélni az adott alkatrészt, ami a szétszerelés miatt nemcsak pénzt, hanem még eléggé sok időt is igényelhet. A csapágyzsír már nagyon régóta használt anyag, mivel a mérnökök rájöttek, hogy nélküle nem működhetnek a fémszerkezetek. A súrlódás következtében a felület felmelegszik és tágulni kezd, aminek következtében a szerkezet roncsolódik.

A csapágyzsír nemcsak a felületek közötti filmrétegről gondoskodik, hanem a hűtésről is, ami ezzel a súrlódással jár. Ha megfelelő karbantartásban szeretné részesíteni a munkagépeket, akkor a műhelyben mindig legyen csapágyzsír, hogy időről-időre pótolni tudja!