Valóban segíthet a fogyásban az infraszauna?

Az tény, hogy szaunázás alatt az ember fokozottan izzad. Az elveszített folyadék már önmagában is csökkenti a testsúlyt. Ezen felül, az infraszauna megemelkedett kalória felhasználást eredményez, hiszen a meleg hatására a szervezet izzad, a szív aktívabban pumpálja a vért, hűti magát.

Mindennek köszönhető, hogy félóra alatt kb. 300 kCal használódik fel. Tehát, ha az ember utánaszámol, az infraszauna valóban segíteni tud, de önmagában ez nem elég.

Hiszen, ha szaunázás után magas kalóriatartalmú ételt fogyaszt valaki, akkor a nehezen ledolgozott mennyiséget pillanatok alatt visszapótolja. Egy üveg sör 200 kCal körüli értéke vagy egy szelet sülhús elfogyasztása 160 kCal már lenullázza a félórányi szaunázást. Ezen felül a rendszeresség is kulcs a folyamatban.

Sok orvos nem látja értelmét a tisztítókúrának, noha gyakorlati tapasztalatok mutatják a jótékony hatását. Amennyiben az infraszauna ezzel párosul és csökken a napi energiamennyiség bevitele, garantált lesz a kívánt eredmény, ráadásul a narancsbőr csökkentésében is segíteni tud.